Dinle

Dinle
Dinle, ne de güzel müzik yapıyorlar!

Monday, May 24, 2010

Karanlığın Çocukları 5. program konuğu Giovanni Scognamillo



30 Mayıs Pazar günü yayınlanacak beşinci programın konuğu Giovanni Scognamillo.
Sinema eleştirmeni, yazar, korku edebiyatı ve vampir folkloru uzmanı Giovanni Scognamillo ile vampirler ve vampir filmleri üzerine bir söyleşi gerçekleşecek. Küçüklüğünden beri korku ve fantastik sinema tutkunu olan Scognamillo'nun en sevdiği vampir filmleri, Karanlığın Çocukları'nda tekrar hatırlanacak. Tabii onları unutulmaz yapan müzikleri eşliğinde.




Karanlığın Çocoukları'nın ilk konuğu araştırmacı, yazar Giovanni Scognamillo.

Scognamillo, özellikle, Türk korku edebiyatına ve Türk Sinema tarihine olan önemli katkılarıyla tanınır. Yazarın yurt dışında ve yurt içinde korku edebiyatı ve sineması üzerine pek çok araştırması yayınlanır.
Ülkemizde, korkunun ustaları Lovecraft ve Edgar Alan Poe üzerine ilk Türkçe içerikleri Scognamillo oluşturur. Böylelikle korkunun dahi çocuklarının Türk okurları tarafından tanınmasını sağlar.

Tam anlamıyla, korku ve sinema tutkunu olan Scognamillo, aynı zamanda Türkiye'nin ilk vampir kütüphanesinin de sahibi.

Yıllarını sinemaya ve edebiyata adayan Giovanni Scognamillo, vampir sinemasının seçkin örneklerini ve yorumlarını Karanlığın Çocukları'nda dinleyicileriyle paylaşmaya hazırlanıyor.

30 Mayıs Pazar gecesi Giovanni Scognamillo, Karanlığın Çocukları'nda vampirleri sunuyor.

Bu arada ufak bir not kendisiyle ilgili, Scognamillo aynı zamanda vampirlerle ilgili sayısız çizimin de sahibi. Sanatçının yıllar boyunca üzerinde çalıştığı çokça esrarengiz ve etkileyici vampir resimleri bulunmakta.(Yukarıdaki örnekte de görüldüğü gibi...)